Restaurant Fris
Fris staat voor goed eten in een ontspannen sfeer, een eerlijke keuken waar uitsluitend met verse produkten van de beste leveranciers wordt gewerkt. Waar mogelijk kiezen wij voor biologische en lokale produkten. De steeds wisselende kaart is geïnspireerd op de Frans internationale keuken verrijkt met culinaire interpretaties van Hollandse gerechten. Fris biedt klasse zonder poespas.
Eigenaar en gastheer Lex Gasseling (1972) werkte jarenlang in topzaken als De Kas in Amsterdam en De Bokkedoorns in Overveen. Oktober 2006 opende hij met zijn vrouw Sophia hun eigen restaurant in Haarlem.
Fris is aangesloten bij de Jeunes Restaurateurs d'Europe.
Fris ligt vlakbij het stadhart van Haarlem, nabij de Rustenburgerlaan. Het ruime, sfeervolle etablissement biedt plaats aan 65 couverts. 's Zomers komt daar het terras bij.
Blikvanger zijn de plafonnières van stof naar een ontwerp van Tineke de Lange die een wolkig gefilterd licht geven.