Restaurant de Lakei
Welkom bij Restaurant de Lakei
Ons restaurant is op 7 juli 2007 begonnen als Wapas restaurant. Hoewel de Worldwide Tapas zeer in de smaak vielen gingen ons hart toch uit naar meer en vooral beter. Een jaar geleden hebben we de overstap gemaakt naar een á la carte restaurant. Een beslissing waar we nog altijd met veel plezier aan terugdenken. Plezier wat zich overduidelijk laat blijken én smaken in ons restaurant.
Zoals wij het zelf verwoorden: “hier wordt niet gewerkt, hier beleven wij plezier”, dit niet omdat er zo weinig te doen is, maar op de manier waarop wij ons werk zien. Plezier in het koken, het verwennen van gasten, het bedenken van nieuwe creaties, het ontdekken van nieuwe ingrediënten, maar ook plezier in het herontdekken van lang vergeten heerlijkheden als schorseneren en pastinaak. Oud en nieuw kunnen verbazend lekkere combinaties maken, eerlijk en heerlijk.
Werk moet namelijk naast lonend ook belonend zijn, en wat kan er nou meer voldoening schenken dan de aanblik van gasten die zichtbaar genieten van een gerecht wat twee minuten daarvoor nog in de pan lag te sissen? Elke avond bij elke gast beleven wij een nieuwe ervaring welke pas compleet is als de gast tevreden naar huis gaat en wij zijn of haar verwachtingen meer dan waar gemaakt hebben.
Ook delen wij graag ons plezier in het koken en het verwennen van gasten met anderen. Tijdens onze kookclinics (op dinsdag) proberen wij onze kennis en passie voor het scheppen van heerlijke gerechten op anderen over te brengen. De ene keer met een wat moeilijkere techniek, een andere keer met een verbluffend eenvoudig maar zeer smakelijk gerecht. Vanzelfsprekend blijft het niet bij koken alleen. Wijnen, wijnkeuze, presenteren en serveren en tussendoor samen genieten van de kookprestaties van de avond.
Natuurlijk is er ook veel veranderd het afgelopen jaar. Niet alleen de menukaart, maar ook de inrichting en bijvoorbeeld de opmaak van de borden. Het oog wil namelijk ook wat, en een gerecht wat mooi gepresenteerd wordt smaakt twee keer zo goed. Daarnaast volgen wij zelf ook cursussen om onze vakkennis niet alleen op peil te houden maar deze ook te verdiepen en zo te groeien als chefkok en gastvrouw maar ook als persoon. En dit betekent af en toe terug naar de basis om zo alweer een verrukkelijk recept stukje voor stukje op te bouwen en te perfectioneren.
Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen om eens samen met ons te genieten.
Marco en Sandra