Magneet Festival
Eten op het Magneet Festival
Het restaurant van het Magneet Festival kookt de gehele festivalperiode op twee lemen houtovens op appelhout. Dagelijks staan knoestige gerechten uit de houtovens, maar ook veel ander niet te versmaden eten op het menu. Onze gerechten wisselen elke dag, zo roken we live hele vissen, met citroen en brood op vel papier, of worsten en spek met mosterd. Braden we voor jou varken of geitenbok aan het spit met brood en salade, stomen oesters met zwarte bonen en sesam, serveren gepofte groenten met azijnstroop en hebben fruit bij het dessert. Ook de borrelkaart is wisselend, maar vooral stevig, zout en mond- en oogstrelend. De hele avond verkrijgbaar! Naast diner hebben we ook een lunch en ontbijtkaart. Na een nacht op onze camping is het lekker wakker worden met verrassingsontbijt bij ons restaurant.
Een greep uit onze kaart:
Soepen: Aardappel-bloemkoolsoep met gerookte boter, linzensoep, courgette-muntsoep, Pompoen-mosterdsoep, hete bliksemsoep, brocolli dragonsoep, knoflooksoep met ei.
Salades Fris: Venkel sinaasappel/grapefruit salade, Tomaten bonensalade met lavendel en kaas, Sperziebonen kokossalade met limoen en amandel, bieten radijs salade met wasabi en selderij, cruditesalade met chili-mayo, appel radijssalade met chili, hazelnoot en saffraan.
Salades “Houtoven”: Uien met balsamico, oude kaas en rucola salade, tomaat met gerookte mozzarella, aubergine kaviaar met crouton en bindsla, bieten met sherryazijn en amandel, paprika salmorejo met brood.
Groenten hoofdgerecht: Pompoenrijst met broodkruim en chili-mayo, courgette-paprika puree met broodkruim, paprika bulghur, venkel met uit en vette feta, koolblad met rijst, chili en kokos, aardappel gevuld met prei en kwark, zoete aardappel met rode uit en stroop.
Pasta’s hoofdgerecht: Pastasalade aigre-doux paprika, pastasalade tomaat met basilicum, pastasalade ratatouille, pasta penne piperade, tabauleh, rijstsalade met mango, linzen, kool en koriander, rijstsalade met zeewier, rettieh en taugé, ravioli met notensaus en selderij, ravioli met room, basilicum en kaas, penne broccoli met gerookte olijf.
Stevig hoofdgerecht: zomer stampot met kaas of spek, gepofte aardappel met bieten, bonensalade met pompoenpuree en gerookte mozzarella, witlofsalade met wedges en boerenworst, babi/tofu ketchap uit de oven met rijst, spelt risotto met spek, zilvervlies risotto met gerookte gans, geroosterde wortels en venkel met poon.
Prijzen: De prijzen liggen ongeveer tussen de 8 en 10 euro per gerecht