Wist u dat Restaurantgids.nl u de keuze biedt uit 17.823 restaurants uit 1.595 plaatsen?
Op onze website reserveer je snel en eenvoudig via onze koppeling met Couverts.nl!
Het laatste nieuws op culinair gebied! Heeft u tips voor onze redactie? Laat het ons weten.
Het weekend van 27 november 2011 stond in het teken van een uniek culinair evenement in het restaurant van Nobel. In dit betreffende weekend werd Jérôme Nutile ontvangen op Ameland. Jérôme Nutile is Chef in het restaurant 'Le Castellas' in Collias (Zuid Frankrijk). In 2006 heeft hij zijn eerste ster behaald, gevolgd door een tweede in 2009. Ook 2011 is weer een bijzonder jaar voor deze Franse chef, omdat hij in mei bekroond is met de prestigieuze titel van 'Meilleur Ouvrier de France' (Beste Ambachtsman van Frankrijk).
De samenwerking tussen Jérôme Nutile en Nobel is ontstaan nadat de Chef Philippe Straub en Maître Niels Boudens in januari 2011 in restaurant 'Le Castellas' zijn geweest voor een stage van twee weken. De twee Chefs hebben snel een collegiale en vriendschappelijke relatie met elkaar opgebouwd, waarbij er kennis en advies over en weer werd en wordt uitgewisseld.
Jérôme Nutile werd vergezeld door Patrick Chabrier. Patrick Chabrier is samen met zijn broer Christophe Chabrier, eigenaar van een prachtig ''Domaine'' in het gebied van de Languedoc (Zuid Frankrijk). Deze twee gepassioneerde wijnboeren zijn de derde generatie van de wijnfamilie Chabrier en creëren samen wijnen die verscheidene onderscheidingen hebben ontvangen.
Nutile had samen met Philippe Straub, chef-kok van hotel Nobel, een overheerlijk lunch samengesteld met de daarbij passende wijnen die afkomstig waren van de Franse wijnboer Patrick Chabrier.
(Zondag 27 november 2011)
Amuse
Olijf cake/Cromesquis van varkens poten/Macaron geitenkaas truffel/Parmezaan lolly
Prélude
Dun gesneden ree en ‘’crème du mandian’’ Tonijn crispy koriander, Truffelolie /Roerei en truffel
Eentrée – Voor
Rivierkreeftschaartjes bouillabaisse, kikker, ’’sot l’y laisse’’ en wilde paddenstoelen, aardappelsaffraanemulsie
Duché d’Uzés blanc 2010
Surprise
ei zonder ei van Oosterscheldekreeft fijne scharenragout en truffel
Poisson – Tussen
In een bouillon van ‘’Coco de Paimpol’’-bonen, pittige truffelolie, kort gebakken ‘’coquilles Saint Jacques’’
Cevennes (50 cl) 2010
Plat – Hoofd
Aan het karkas bereide grijze patrijzen, knapperige vergeten groenten, en een jus ‘’retour de chasse’’
Cornalin A.O.C. valais 2010 suisse
Pré-dessert
Ananas ravioli, mango en mojito-dragonijs
Dessert
Irish koffie 2011:
vloeiende koffiecrème en kastanje van Turijn
Grains dorés 2010 vendange tardive
Van links naar rechts: Niels Boudens, Liselotte Koebrugge, Jérôme Nutile, Philippe Straub, Barend Nobel.
Het hotel en restaurant gedeelte hebben allebei een strakke moderne uitstraling. Het cafe is met zin niet verbouwd en heeft daardoor de knusse gezellige uitstraling behouden. Tevens is er een prachtige slijterij bij gekomen waar u de inmiddels al bekende Amelander likeur “Nobeltje” kunt verkrijgen.
Gepubliceerd: maandag 28 november 2011